Om oss
Om oss

Vilka är Ekbergs?

Ekbergs = bekymmersfri trivsel + gott samvete

Ovan ekvation är vår strävan att för varje dag vässa och förbättra. Vi vill att alla våra kunder ska uppleva en enkelhet i livet och att kunna göra det med ett riktigt gott samvete. Ekbergs tar ansvar för såväl sina medarbetare som klimatet.

En god vän

Sedan många år tillbaka har vi haft en vilja att vara och uppfattas som en god vän. För oss på Ekbergs är definitionen av vän: ärlig, trygg, pålitlig och någon som alltid gör sitt yttersta för att du ska må bra. Oavsett om det gäller tidsaspekten, tjänsten eller något annat kommer vi alltid att vara ärliga med våra kunder.

Om oss

Kärnvärden

Det finns många fina egenskaper och bra kärnvärden som kännetecknar vår verksamhet. Engagemang, Hållbarhet, Lärande och Trygghet är några utav dem. Alla våra kärnvärden är viktiga och betydelsefulla i sin ensamhet men det är tillsammans de skapar en viktig grund inom vår verksamhet.

Men vad innebär engagemang hos Ekbergs? Redan i affärsidén för 50 år sedan var det en viktig punkt hur vi bemötte våra kunder. Idag är  engagemang en självklarhet i verksamheten. Vi försöker att vara lätta att kommunicera med och vill möta våra kunder med ett leende. Vår breda kompetens och höga kunskap bidrar nämligen till att vi kan möta kundernas behov. Utöver fönsterputs kan vi erbjuda en mängd olika tjänster inom specialstäd. Lika stor betydelsen leendet och engagemanget har för våra kunder, lika stor roll spelar det för oss som arbetar på Ekbergs. Vi vill vara våra kunders bästa vän.

Engagemanget rimmar otroligt bra på hållbarhet. För oss på Ekbergs handlar hållbarhet såväl om jordens hälsa som om våra medarbetares och kunders hälsa. En välmående personal kommer även prestera bra och göra det där lilla extra för våra kunder. Hög trivsel, bra utrustning och hjälpmedel samt bra arbetsvillkor gör att vårt hållbarhetsarbete inkluderar många olika aspekter. Men mer om vårt hållbarhetsarbete i kombination med FN:s hållbarhetsmål kommer i nästa avsnitt.

Men för att knyta ihop vår säck med kärnvärden arbetar vi även med lärande. Det innebär att vi ständigt arbetar med utveckling, såväl inom
företaget som på de personliga planen. Vårt utbud av tjänster är ett tecken på vår ständiga utveckling. För 50 år sedan erbjöd Lennart fönsterputs, idag erbjuder vi flera och många olika varianter av service kopplat till städ och rengöring. Den personliga delen av lärande innebär att vi ser individerna och investerar i våra anställda. Vi tror att utveckling är en viktig komponent för lycka och framgång.

Vårt engagemang, hållbarhetsarbete och lärande skapar tillsammans en trygghet för såväl våra kunder som anställda. Tryggheten skapar även självgående medarbetare som alltid kommer leverera det där lilla extra åt våra kunder. För oss på Ekbergs är det viktigt att det är enkelt och smidigt att kommunicera åt båda hållen. Det är även en del av tryggheten. Har inte vår medarbetare kunskapen sedan tidigare? Då ser vi till att lära och få personen att utvecklas även inom de språkliga kunskaperna.

Det är kärnvärdena som skapar en bra grund för vår verksamhet och leder oss i såväl utveckling och agerande som kommunikation.

Genom professionell städning och trevligt bemötande skapar vi trivsel hos våra kunder.
Globala utmaningar

FN:s mål

FN:s 17 globala hållbarhetsmål är en ambitiös agenda för hållbar utveckling som världens länder har åtagit. Målet är att till år 2030 uppnå fyra fantastiska saker: Att avskaffa extrem fattigdom, Minska ojämlikheter och orättvisor i världen, Att främja fred och rättvisa samt Att lösa klimatkrisen. Vi på Ekbergs vill vara en del av den hållbara utvecklingen – för kommande generationer.

Våra bidrag

FN:s mål

Det tredje globala målet handlar om människors hälsa. Hur vi genom ekonomiska, ekologiska och sociala faktorer kan bidra till människors
goda hälsa. Vi arbetar dagligen på arbetsplatser och i hem, hos unga och äldre. Vårt arbete bidrar till att människor kan lägga tid på annat
så som familjen, drömmar och egentid. Ekbergs arbete bidrar till att förbättra människors hälsa.

Det femte globala målet handlar om jämställdhet. Hos Ekbergs är jämställdhet mellan kvinnor och män en självklarhet. Vi har en nolltolerans
mot våld och diskriminering oavsett vilket kön våra medarbetare har. Hos oss handlar det om rätt kompetens på rätt plats istället för kön,
ålder eller ursprung. Det åttonde globala målet handlar om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. Hos oss på Ekbergs arbetar vi med trygga anställningar, relevanta löner och som vi nämnt tidigare – lärande. Det innebär att vi investerar i våra anställda genom utbildningar,
kurser och inte minst genom vår egna digitala plattform ekbergsakademi.se. På Ekbergs strävar vi efter att leda branschen i en hållbar riktning.

Det trettonde globala målet handlar om vår bekämpning av klimatförändringarna. Vi vet att utsläpp av växthusgaser kommer fortsätta att stiga och få stora konsekvenser för såväl ekosystem och djurliv som klimat och mänsklighet. Därför är det viktigt för oss på Ekbergs att vi arbetar för att minska våra utsläpp av växthusgaser. Detta framförallt genom vår fordonsanvändning. Planerade rutter, inga onödiga körningar och högt miljötänk när vi undan för undan förnyar fordonsparken. Vi överväger också alltid möjligheten att ersätta bilar med alternativa transportsätt som till exempel cyklar. Den klimatpåverkan som ändå blir kvar har vi valt att klimatkompensera för till 200%!

Oavsett mål strävar vi alltid efter en hållbar utveckling för såväl våra anställda som vår planet. Vi tror på att ingen kan göra allt, men alla
kan göra något.

 

PROFFS PÅ

STÄDNING OCH FÖNSTERPUTS