Golvvård
Företag

Golvvård

Mellan 70-80% av den dagliga städningen utförs på golven. Ett välskött golv är lättstädat.

Skötsel och underhåll av golv handlar om att på det mest effektiva och mest skonsamma sätt underhålla golvmaterialet och/eller det valda skyddet. Som kund hos oss på Ekbergs har du en städpartner som arbetar hållbart och tar ett helhetsansvar. Vi har stor erfarenhet av golvvård på de allra flesta typer av golvmaterial som plast, linoleum, trä, sten och betong.

På Ekbergs utför vi golvvård i hela vårt verksamhetsområde Borås, Varberg, Kinna, Jönköping, Ulricehamn och Svenljunga, ta en kontakt så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er!

Tips: Ju tidigare man utför periodiskt underhåll (golvvård), desto mindre arbete och kostnad krävs.

Vårt golvvårdsteam har stor erfarenhet och utför professionell golvvård på:

  • Trägolv (lack, olja och hårdvaxolja)
  • Sten/betong (slipning, polering och impregnering)
  • Klinkers (rengöring av fogar samt impregnering)
  • Plast/linoleum/gummi (nollställning/ytrenovering och behandling med vax/polish/polering)
  • Textila golv (mattrengöring och impregnering)

Golvvård för alla golv

Ett golv som inte underhålls ser med tiden livlöst ut och tappar lystern. Regelbunden rengöring och behandling av golvytan skyddar och gör det lättare att hålla golven rena. Ett välvårdat golv ökar också trivseln.

Det finns flera faktorer som avgör hur ofta och vilken typ av golvvård som behövs. Lokaler där slitaget är stort eller materialet känsligt behöver vårdas oftare än ytor som används mer sällan. Golvytans material avgör vilken metod som är mest lämplig.

Trägolv

Trägolv är ett populärt material som används ofta både på arbetsplatser och i hemmet. Trä är ett känsligt material som kräver att man är försiktig i val av rengöringsmedel. Regelbunden vård gör att trägolvet håller sig fint längre. Både lackade och oljade trägolv behöver underhållas regelbundet.

Stengolv

Stengolv är slitstarka golv såsom marmor, kalksten, betong och klinkers. Med tiden tappar det ofta sin glans. En noggrann rengöring, slipning eller polering i kombination med impregnering och ytbehandling gör att golvet återfår sin lyster och underlättar den löpande städningen. Hur ofta ett stengolv behöver vårdas beror på hur trafikerad ytan är.

Plast/Linoleum/Gummi

Plastgolv används på många arbetsplatser men de kräver regelbunden golvvård för att hållas fräscha. Linoleumgolv kan slipas om slitaget är extra stort. Efter rengöring kan ytan behandlas eller poleras med vax eller polish.

Textila golv

Textila golv gömmer smutsen på ett helt annat sätt jämfört med hårda golv och kräver en mer omfattande rengöring. En djuprengöring avlägsnar djupt sittande smuts. För att motverka nedsmutsning kan golvet impregneras.